Anasayfa  |   İletişim  | EN
Adalet % 50 Burslu
Adalet % 25 Burslu
Adalet
Adalet % 100 Burslu (İ.Ö)
Adalet % 50 Burslu (İ.Ö)
Adalet % 25 Burslu (İ.Ö)
Adalet (İ.Ö)
Çocuk Gelişimi % 100 Burslu
Çocuk Gelişimi % 50 Burslu
Çocuk Gelişimi % 25 Burslu
Çocuk Gelişimi
Çocuk Gelişimi % 100 Burslu (İ.Ö)
Çocuk Gelişimi % 50 Burslu (İ.Ö)
Çocuk Gelişimi % 25 Burslu (İ.Ö)
Çocuk Gelişimi (İ.Ö)
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri % 100 Burslu
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri % 50 Burslu
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri % 25 Burslu
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri %100 Burslu (İ.Ö)
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri %50 Burslu (İ.Ö)
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri %25 Burslu (İ.Ö)
  YÖK ATLAS
FSMVÜ | Güz Dönemi Staj İşlemleri
Duyuru Arşivi
Güz Dönemi Staj İşlemleri

Adalet İ.Ö. Programı 2.Sınıf Öğrencilerimizin Dikkatine,

Henüz stajını yapmayan öğrencilerimiz için staj başvuru süreci aşağıda belirtilmiştir. Belirtilen süreci takip etmeniz staj çalışmalarının değerlendirilmesi noktasında önemli olacaktır.

Staj Tarihi

12 Kasım - 21 Aralık 2018

Staj Başvuru Süreci

10 Ekim - 26 Ekim 2018

Staj Defterinin Temini

05 Kasım - 09 Kasım 2018 tarihleri arasında
Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nden temin edebilirsiniz.

Staj Defterinin Staj bitiminden sonra en geç 15 gün içinde teslim edilmesi gerekmektedir.

1) STAJ KABUL SÜRECİ

a) Staj yapmak istediğiniz firma/kurum veya kuruluşla ilgili ön bilgileri program hocanızla görüşerek belirlediğiniz firma veya kurumda staj yapmanızın Programınız açısından uygun olup olmadığını öğreniniz. Uygun değilse yeni bir staj yeri bulup program hocalarınızdan Uygundur olurunu alınız.

b) Program Hocalarınızdan Uygundur onayını aldıktan sonra;

Staj için aşağıdaki Staj Kabul Formu’ndan 2 adet olacak şekilde size ait kısımlarını eksiksiz olarak doldurunuz.

Staj çalışmasını yapacağınız firma/kurum veya kuruluş yetkilisine ilgili yerleri doldurtup imza ve kaşe ile onaylattıktan sonra 2 adet fotoğrafla Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne teslim ediniz.

Staj Kabul Formu

NOT 1: Bazı kurum ve işletmeler sizden özgeçmiş isteyebilir.

Örnek Özgeçmiş

NOT 2:

ADALET İ.Ö. PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN STAJ YAPABİLECEĞİ KURUMLAR

1. Adalet Komisyonu nezdindeki mahkemeler, savcılıklar
  2. İcra Müdürlükleri,
  3. Avukatlık ve hukuk büroları, (Yanında staj yapılacak avukatın en az 5 yıl süreyle baro levhasına kayıtlı ve deneyimli avukat olması,
  4. Kamu kurum ve kuruluşlarının hukuk müşavirlikleri,
  5. Özel kurum ve kuruluşlarının hukuk müşavirlikleri.

Adliyede staj yapacak olan öğrencilerin hazırlaması gereken evraklar için tıklayınız.

NOT 3: SİGORTA İŞLEMLERİ (İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARI)

Herhangi bir sağlık sigortası olmayan öğrencilerin Staj sürecindeki iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta pirimi üniversitemiz tarafından karşılanacaktır. Tüm öğrencilerin Sağlık sigortası formunu doldurup en erken staj başlama tarihinden 1 ay öncesi ile en geç staj başlama tarihine 15 gün kala istenilen belgelerle (Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve Müstehaklık Belgesi) ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.

Sigorta Formu

NOT 4STAJ BELGELERİ TEMİNİ

Staj Kabul Formu bilgileri çerçevesinde staj yeriniz onaylandıktan sonra, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nce size “Staj Defteri” ve zarf içerisinde “Öğrenci Staj Değerlendirme Formu” verilecektir.

NOT: Staj Defterinin doldurulması ve Öğrenci Staj Değerlendirme Formu ile ilgili hususları Yönergeden inceleyebilirsiniz.

Staj yeri bulmak için takip edeceğiniz süreç aşağıdadır;

2) STAJ YERİ

Zorunlu Staj için şahsi olarak hukuk bürolarına başvuracak öğrencilerimizden staj zorunluluğu ile ilgili üst yazı veya öğrenci belgesi talep edilebilir.

Öğrencilerimiz başvuru öncesi üst yazıyı (öğrenci bilgileri ile birlikte) Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nden temin edebilirler.

(Bilgi için; Nurullah KİRAZ: 0212 521 81 00 / 4278)

3) YÖNERGE

Staj ile ilgili esaslar “Meslek Yüksekokulları Staj Yönergesi”’nde belirtilmiştir. Öncelikle Yönergeyi dikkatli bir şekilde incelemeniz yararlı olacaktır.

Staj Yönergesi